Hrozny
Čerstvé hrozny patří k našemu nejzdravějšímu sezónnímu ovoci. Jsou jedním z nejlepších prostředků k vylučování kyseliny močové z organismu. Obsahují průměrně 80% vody s vysokým zastoupením cukru. Kromě vody, vitamínů řady B a minerálů, mezi nimiž kraluje především draslík, nechybí ve slupkách ani důležitá nestravitelná vláknina. Tedy všechno zdraví prospěšné látky, které je předurčují k co nejčastější konzumaci.
Praktické info: Zelené hrozny jsou nejsladší když začínají získávat lehce nažloutlý nádech v barvě. Červené hrozny jsou nejlepší, když jejich barvy dozrává do temně a hluboce červené až fialové. Všechny druhy hroznů by měly být pevné, buclaté se zářivou barvou a stále dobře držet u stopky. Vybíráme bobule, které vypadají zdravě, čistě a bez narušení škůdci. Čerstvé a zdravé stolní hroznové víno se může bez problémů skladovat i několik dní v chladničce.