Kiwi je ovoce původem z Číny a jen málokteré ovoce obsahuje tolik vitaminu C jako právě kiwi. Velikostí i tvarem se dá přirovnat například k vejci. Zelené kiwi může být pro někoho příliš kyselé a v takovém případě je nejvhodnější vyzkoušet méně známé kiwi žluté.Hlavně v zimních měsících je kiwi výbornou prevencí chřipek, nachlazení a rýmy. Je to i významný zdroj energie. Díky vysokému obsahu vitaminu C kiwi podporuje zpevnění vaziv.
Praktické info: Plody při nákupu jen šetrně prohmatáme. Pokud je kiwi tvrdé jako kámen, pak je to jasný signál nedostatečné zralosti. Takové kiwi je značně kyselejší, má méně šťávy a hůř se tráví, nicméně i takové kiwi můžeme nechat doma dozrát. Na druhé straně příliš měkké kiwi, do kterého se boří prsty, není dobré kupovat. Kiwi se může jíst i se slupkou.